MUSIIKKISATUKIRJA
Siirin ja Santerin hoviväki

Musiikkiterapeuttinen satu "Siirin ja Santerin hoviväki" kellistää tylsyydet ja typeryydet.

Uniikki musiikkisatukirja saa kiitosta lasten keskittymiskyvyn kehittämisestä ja tuo kuunneltavaksi uutta, oivaltavaa ja ennen kaikkea osallistavaa musiikkia aikuisten ja lasten yhteisiin satuhetkiin. Ainutlaatuisen sadusta tekee sen tarkkaan hiottu musiikkipedagoginen agenda opettaa lapsille tunnetaitoja musiikkisadun avulla.

Jokaisen tilattavissa oleva Siirin ja Santerin hoviväki -musiikkisatukirja ilmestyy lasten oikeuksien päivän aattona 19.11 – sillä jokaisella lapsella on oikeus ilmaista tunteitaan, heittäytyä leikin vietäväksi ja oppia musiikin ihmeistä ammattilaisten luomassa mielikuvitusmaailmassa.

Leikitään lisää! Puhkuvat Kittilän päiväkodin lapset mukaansa tempaavan satuhetken jälkeen. Kuuntelussa on ollut musiikkiterapeuttinen satu, jonka kerronta liikuttaa sekä emotionaalisesti että fyysisesti: satua ei vain kuunnella, vaan lapset saavat itse osallistua musiikin tuottamiseen.

Sadun päähenkilöt Siiri ja Santeri johdattelevat lapset mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa pysähdytään erilaisten tunnetaitojen äärelle pelastamalla ja hoivaamalla roskikseen heitettyjä nukkeja. Yksi kirjan tärkeimmistä agendoista onkin tarjota lapsille samaistuttavia tarinoita ja kerrontaa, joka yhdistää tunnetaitojen harjoittelun mielikuvituksen ja musiikin avulla: Miltä kuulostaisi rakkauden tuuli? Entä emostaan eksynyt ankanpoikanen? Satukirja rohkaisee lapsia heittäytymään musiikin ja mielikuvituksen vietäväksi.

Musiikkisatukirjaa voi lukea kuunnelmineen kappale kerrallaan ja pysäyttää tarinan osallistavien hetkien ajaksi. Tarinaa rytmittävät erilaiset leikkihetket, jotka inspiroivat lapsia leikkimään sadun jälkeenkin!

Musiikin, rytmin, liikunnan ja leikin yhdistelmä tekee Siirin ja Santerin hoviväki -satukirjasta teoksen, jonka pariin lapset ja aikuiset voivat palata kerta toisensa jälkeen.

Merkille pantavaa keskittymistä lasten ryhmissä

Hiltunen on järjestänyt urallaan lukuisia kiiteltyjä musiikkisatuhetkiä, joissa lasten keskittymiskyky on ollut merkille pantavaa. Hänen musiikkisatuhetkilleen on myönnetty myös Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeen rahoitus. Yhdistämällä oppinsa musiikkipedagogiikasta ja sadunkerronnasta nämä satuhetket tempaavat mukaansa nyt Siirin ja Santerin hoviväki -kirjan ja sen mukana tulevan äänitteen muodossa.

Lasten on ollut helppo oppia musiikin maailmaa, sillä musiikkia lähestytään niin sadun, rytmityksen, tunteen kuin liikunnankin avulla. Myös erilaisten soittimien käyttäminen on tehnyt tunneista mielenkiintoisia, kuvaa Kittilän kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Marketta Toivola Hiltusen satuhetkien suosiota.

QR-koodi mahdollista musiikkisadun kuuntelemisen puhelimelta kirjaa seuratessa.

Opettaa todella mukaansatempaavasti lapselle ja aikuiselle tunteiden käsittelyä ja ilmaisua. Lämminsydämisyyttä kasvattava klassinen musiikki.

Musiikkisatukirja Siirin ja Santerin Hoviväki • Mirjami Hiltunen

Mirjami – olet helmen tekijä!Kirjailija Tapani Tavi


Musiikkisatukirja julkaistu 19.11.2021

59 musiikin ilmeikäs kokoelma sekä Keanne van de Kreeken herkkäsieluiset kuvitukset siivittämässä Reijo Paasirovan hurmaavaa sadunlukua. QR-koodin "takana olevan" äänitallenteen kesto n. 40 min.

NYT BLACK FRIDAY -hintaan: Siirin ja Santerin kootut musiikkileikit äänitetiedostoineen kera musiikkisatukirjan !!!  29,90€ + postituskulut 2,90€

 

 


Näin voit tilata musiikkisatukirjan

Kirjoita tilauslomakkeelle yhteystietosi sekä montako kappaletta haluat kirjaa tilata. Lähetämme Sinulle laskun sähköpostilla ja toimitamme kirjat 1-3 arkipäivän kuluessa siitä kun olemme saaneet maksusuorituksen.