BLOGI 21. Kullan kutsu

Hei Pikku-kaveri, oletko kuullut Kulta-kuningas Hermannin valtakunnasta, jossa tontut kaivavat maan uumenista korukiviä ja kultaa?

Mitäpä tuumisit siitä, jos saisit laskeutua hissillä kaivostunneliin nähdäksesi tonttujen puuhia tai huomata Pakkasukon kurkkaamassa lumihuuruisesta akkunasta? Tuimastihan tuo talven ilmoja kiristää, jolloin lämpömittari saattaa painua jopa 40 pakkasasteeseen. Silloin ei kyllä passaa laskettelemaan mennä, mutta soma on uunin lämmössä kölliä. Ja viimoihin kiskaista ylle poroturkki!

Kulta-kuninkaan maassa lapset astelevat koulusta toisinaan porosaattueessa. Ja kesällä saavat vimman nimeltä hillakuume. Aivan kuten Mane 5-vuotiaana uimaan lähtiessään ripusti kaulaansa kiikarit ja sanoi suon kohdalla tarkkailevansa hilloja. Hillojen kypsyttyä lapset astelevat uljaina hillaämpäri kädessä kuningattaren luo.

Ämmit kertovat täällä lapsille jännittäviä tarinoita Lapinmaasta. Eivätkä he tylsisty lasten itkuihin, sillä heidän mielipuuhiaan on lasten lohduttaminen. Ämmien leipoessa pikkuiset voivat vaikkapa keinuttaa tuvan lattialla nukkejaan.

Pienimmät nukkuvat täällä katosta roikkuvissa pärekoreissa, ja unimusiikkina heillä on kimmeltävien tähtösten helkähdykset.

Saaga-tunturilla avautuvat Lapinmaan ihmeet ja salaisuudet. Eikä sole niin justhiinsa, jos täällä käy kuten Manelle kävi luistellessa, että hän kaatui tämän tästä. Hän totesi harjoitelleensa ensin kaatumisen.

Kulta-kuningas Hermanni

99999 SAAGA-TUNTURI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *